ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ
![]() |
ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ |
Δοκιμάστε τα Όλοι....
υγιεινά πάνω από ολα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με ο,τι θέλετε της επιλογής σας....Αλλά ειλικρινά αξίζει να δοκιμάσετε την συνταγή ακριβώς....
ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 κούπες αλευρι ολικης
2 κούπες αλεύρι βρωμης
2 κούπες χλιαρό νερό
50 γρμ μάγια νωπή
1 κ.γλ.στεβια (ή ζαχαρη)
1κ.γλ.αλάτι
4 κ.Σ.ελαιολαδο (και λίγο για τα χέρια στο πλασιμο)
Για επικαλυψη:σουσάμι,λιναρόσπορος και τσια.
Εκτελεση:
*Ανακατεύω τα αλευρια με το αλάτι και τα αφήνω στην άκρη....
*Σε ενα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη
*Προσθέτω το αλευρι (αφήνοντας 1 κούπα στην ακρη)ΌΧΙ όλο
*Αφηνω σε ζεστό μέρος για 1ώρα να διπλασιαστει ο χυλός
*Αφού φουσκώσει ρίχνουμε το υπόλοιπο 1φλ αλευρι και ζυμωνουμε και τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο
*Χωρίζουμε τη ζύμη σε16 ίσα κομματια (αν κολλάει βρεχούμε τα χέρια με λίγο ελαοιλαδο)
* Αφήνω να ξεκουραστούν για 30 λεπτα και να ξαναφουσκωσουν
*Πλαθουμετα κουλούρια και τα βουτάμε σε μια λεκανιτσα με νερό ολόκληρα και μετά τα αναποδογυριζουμε μέσα στους σπορους (σουσάμι,λιναροσπορο,ηλιοσπορο,παπαρουνοσπορο ....κι ο,τι άλλο θελω)
*Τα αραδιαζω σε ταψί με λαδοκολλα και τα ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου