Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ ΟΛΙΚΉΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ
ΔΈΣΠΟΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ


Δοκιμάστε τα Όλοι....
υγιεινά πάνω από ολα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με ο,τι θέλετε της επιλογής σας....Αλλά ειλικρινά αξίζει να δοκιμάσετε την συνταγή ακριβώς....
ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 κούπες αλευρι ολικης
2 κούπες αλεύρι βρωμης
2 κούπες χλιαρό νερό
50 γρμ μάγια νωπή
1 κ.γλ.στεβια (ή ζαχαρη)
1κ.γλ.αλάτι
4 κ.Σ.ελαιολαδο (και λίγο για τα χέρια στο πλασιμο)
Για επικαλυψη:σουσάμι,λιναρόσπορος και τσια.
Εκτελεση:
*Ανακατεύω τα αλευρια με το αλάτι και τα αφήνω στην άκρη....
*Σε ενα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη
*Προσθέτω το αλευρι (αφήνοντας  1 κούπα στην ακρη)ΌΧΙ όλο
*Αφηνω σε ζεστό μέρος για  1ώρα να διπλασιαστει ο χυλός
*Αφού φουσκώσει ρίχνουμε το υπόλοιπο 1φλ αλευρι και ζυμωνουμε και τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο
*Χωρίζουμε τη ζύμη σε16  ίσα κομματια (αν κολλάει βρεχούμε τα χέρια με λίγο ελαοιλαδο)
* Αφήνω να ξεκουραστούν για 30 λεπτα και να ξαναφουσκωσουν
*Πλαθουμετα κουλούρια και τα βουτάμε σε μια λεκανιτσα με νερό ολόκληρα και μετά τα αναποδογυριζουμε μέσα στους σπορους (σουσάμι,λιναροσπορο,ηλιοσπορο,παπαρουνοσπορο ....κι ο,τι άλλο θελω)
*Τα αραδιαζω σε ταψί με λαδοκολλα και τα ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο
στους180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου